Sightseeing

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hvis du sætter pris på dine værter kan guide dig til et perfekt ferieophold – så er vores feriebolig stedet  hvor du vil bo. Og du er meget velkommen. Vi er bare glade for at hjælpe dig med et godt ophold.  Vi har enestående viden om de bedste stier, de smukkeste vandreture, hvor mest spektakulære udsigter er bjergene, der skal klatres og hvilke stier du helt sikkert bør undgå!

Med et unikt kendskab til Costa del Sol baseret på mange års erfaring kan vi guide dig til, de bedste restauranter, de bedste strande, de bedste attraktioner og seværdigheder, samt mange praktiske ting såsom hvor I finder indkøbsmuligheder, markeder, apotek, posthus etc. Bare spørg hvis der er noget du ikke kan finde her på hjemmesiden. Vi hjælper gerne.

sightseeing-middelhavet 

andalusia-logo-400

Andalusien
Andalusien består af otte selvstyrende provinser, der bærer samme navn som deres hovedstad, de otte byer: Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga og Sevilla. Vi er i Málaga provinsen.

Hver provins er historisk opdelt i såkaldte comarcas – udtrykket kommer fra Marca, hvilket betyder en “march (mærke)”, plus “co-mening (sammen, i fællesskab)”. Historisk set er disse områder afgrænset af store floder og bjerge. De har aldrig haft nogen formel anerkendelse, men i praksis fungerede de ofte som geografiske, kulturelle, historiske og i nogle tilfælde administrative enheder. Malaga provinsen er historisk opdelt i 9 comarcas – Antequera, Costa del Sol Occidental, Guadalteba, La Axarquía, Málaga, Costa del Sol, Nororma, Serrania de Ronda, Sierra de las Nieves og Valle del Guadalhorce. Vi er i La Axarquía comarca.

Hver af disse comarcas er opdelt i såkaldte municipios, der består af et veldefineret område, typisk i form af en by eller by. La Axarquía comarca er opdelt i 31 municipios, som Canillas de Aceituno er den ene. Disse municipios, kontrolleres af et kollegial organ kaldet Rådet, ledet af en borgmester.

La Axarquías 31 muncipios er: Alcaucín, Alfarnate, Alfarnatejo, Algarrobo, Almachar, Archez, Arenas, Benamargosa, Benamocarra, El Borge, Canillas de Aceituno, Colmenar, Comares, Competa, Cútar, Frigiliana, Iznate, La Viñuela, Macharaviaya, Moclinejo, Nerja, Periana, Rincón de la Victoria, Riogordo, Salares, Sayalonga, Sedella, Torre del Mar, Torrox, Totalan og Vélez-Málaga.

Byhuset er beliggende i Muncipio Canillas de Aceituno, Comarca La Axarquia, Malaga, Andalusien, Spanien.

Andalusien

Andalusien har traditionelt anset Malaga som regionens hovedsæde, men staten har udnævnt Sevilla som regionens hovedstand, hvilket altid har medført en vis  uro i geledderne. Spanien blev grundlagt i det 15. århundrede, da de kristne kongeriger Aragonien og Kastilien overtager emiratet Granada. Dermed sættes der en stopper for knap 800 års muslimsk styre i syden. Alhambra i Granada er et prægtigt vidensbyrd om denne periode.

I det 16. og 17. århundrede er det spanske riges magt på sit højeste som Europas stormagt. I 1936 vinder en koalition af venstrepartier valget, hvilket fører til et kup fra militære ledere, der kun formår at vinde kontrol i en del af landet. Dermed kastes Spanien ud i borgerkrig, som ender med sejr til General Francisco Franco i 1939. Under Francos styre bliver der slået hårdt ned på spanske regioner, der ønsker uafhængighed. Franco var nemlig klar modstander af regioner og ønskede et samlet Spanien med ét flag, ét sprog og én regering i Madrid. Mange af de ældre i Andalusien husker stadig tilbage på familie som blev forfulgt og dræbt under Franco.  I 1975 dør Franco, og Spanien overgår til demokrati, under navnet Kongeriget Spanien.

Siden kongerigets start har der været ønske om uafhængighed i flere spanske regioner. Dette fører i 80’erne til at catalansk, galicisk og baskisk godkendes som officielle sprog. Mest kendt er vel Baskerlandets mangeårige kamp for uafhængighed. I nyere tid har det især været Catalonien som har ytret ønske om selvstændighed. Således består Spanien af 17 delvist selvstændige regioner, hvor man traditionelt har følt sig mere knyttet til nærdemokratiet end bestemmelser og regler udstedt fra Madrid.

poster-feria-de-malaga-2013

Andalusien bliver sat på plads!
Før omkring  år 2005, så borgmestrene i de små landsbyer i Andalusien, stort på regler og bestemmelser fastsat af staten fra hovedstaden Madrid. I stedet styrede de deres byer meget egenrådigt og havde travlt med at gøre netop deres egen by, tiltrækkende for erhverv, investeringer, turister og lå derfor ofte i skarp konkurrence med borgmesterne i nabobyerne, om at gøre netop deres by tillokkende. Der blev uddelt tilladelser med rund hånd og set stort på naturfredning, lovgivning og regler fra Madrid. Undertiden var disse borgmestre decideret korrupte, men hovedsagelig var de drevet af et ønske om at gøre netop deres by prægtig og de mest driftige borgmestre blev hyldet af deres bysbørn sm helte.

Omkring 2005 var Madrid dog blevet grundig træt af især de mange ulovlige ferieboliger i landskabet og fik hele Andalusien gennemfotograferet til mindste lille detalje.  Ud fra disse fotografier kunne de se alle huse og herefter kunne de se om der i deres egne arkiver var overensstemmelse med godkendte byggetilladelser. Det var der langt fra! De lokale borgmestre, der tidligere havde udskrevet bygningstilladelser uden nogen som helst skelnen til regler og direktiver fra Madrid, kunne ikke forklare alle disse ulovligheder og blev på stribe kastet i fængsel for bedrageri, korruption mv.

Også det lokale embedsapparat, de adminsitrative ansatte blev kigget i sømmene for brud på reglerne og når man fandt noget var straffen ligeledes streng.  Ligeledes med de entreprenører og ganske almindelige mennesker, der, mere eller mindre godtroende, havde taget den lokale borgmesterens velsignelser for gode varer og opført boliger.  Tidligere ville brud på byggetilladelse have medført en symbolsk bøde og man ville modtage byggetilladelsen efterfølgende. Men nu ville regeringen i Madrid gerne understrege, at det altså var dem som bestemte og derfor blev der givet påbud om at alle ulovligt opførte huse skulle fjernes. Jævnes med jorden! Dette blev dog kun gjort i ganske få tilfælde, men udmeldingen fra Madrid var meget tydelig. Det er os der bestemmer! Dette efterlod et politisk handlelammet Andalusien samt tusindevis af boligejere i en komplet uvis situation.

Efterdønningerne er stadige synlige i dag. Spanien har aldrig været kendt for effektiv offentlig forvaltning, men Madrids manifestation af rettigheder gjorde ikke noget godt for systemet. Man havde kun fokus på at få stoppet ulovlighederne, og glemte lidt at følge op med klare retningsliner for hvad man så egentlig gerne må – især på byggeområdet. Dette har gjort embedsapparatet i de små landsbyer en smule handlingslammet, da de ganske enkelt er bange for at gøre noget galt, at give tilladelse til noget, der ikke er hjemmel for i lovgivningen. De siger hellere nej til alt som de er lidt usikre på, end risikere at komme på kant med Madrid.

Alt dette behøver du naturligvis ikke forholde dig til som turist, men det kan være nyttigt at kende kulturen og den bagvedliggende historie, hvis man gerne vil forstå hvorfor befolkningen i Andalusien holder så meget af de lokale fester, traditioner og i så høj grad sætter familien i højsæde.

herbert hiking

Vandring
På turistkontorerne i Canillas de Aceituno, Velez Malaga og Competa kan du få masser af gratis gode rutebeskrivelser. Overvej at tage en guide med. Selv om du kan få detaljerede kort, kender de lokale guider de bedste ruter – hvor de smukkeste udsigter er, hvor du skal være forsigtig osv. Og hvis du tidligere har prøvet at gå bare en lidt smule forkert på et spor, ved du, hvor hurtigt man kan fare vild! Hvis du går med en guide, er du sikret, at turen er en succes, og du vil ikke bruge din tid på at gå tabt og forsøge at komme tilbage på stien igen.

Fra Canillas de Aceituno er der nem adgang til adskillige stier. Du kan også tage dit udgangspunkt for en vandretur, i en af ​​de mange bjerglandsbyer, der ligger på kanten af ​​Tejeda National Park på den naturskønne Mudejar Architecture Route: Alcaucin – Sedella – Salares – Archez – Canillas de Albaida og Competa. Du kan køre til en af ​​disse byer tidligt om morgenen, parkere bilen og vende tilbage om eftermiddagen.

Du kan også bruge de forskellige rekreative områder som udgangspunkt. De er placeret lidt bag byerne. Rekreative områder: Pinarillo, i udkanten af ​​Nerja – Fabbrica de Luz, i udkanten af ​​Canillas de Albaida – El Cortijo del Alcazar i udkanten af ​​Alcaucin – Casa de la Mina Pradillos – i bjergene bag Competa.

De vandrstier der udgår fra Canillas de Aceituno er eksempelvis nedenstående. Tip! Søg på det spanske ord for vandrerute (Ruta de senderismo) og den by, det sted, I gerne vil starte. Så finder I massevis af info.

  • Canillas de Aceituno – El Saltillo, 4 timer
  • Canillas de Aceituno – El Castillejo. “Mirador de los Tajos Lisos”. 3 timer
  • Canillas de Aceituno – La Maroma. “Route Neveros”. 10 timer

herbert biking

På cykel
Generelt er området omkring Canillas de Aceituno  helt formidabelt til at cykle. Ganske vist skal du være i god form og have udholdenhed, når det går opad i lange strækninger, men når det går op, så går det jo også nedad igen på et tidspunkt. Det er bestemt ikke underligt, at Spanien har nogle af verdens bedste cykeltyttere. Her er to rigtig gode links, hvis du har lyst til at prøve kræfter med de spanske cykelruter.

BikeMap.net – Nemt overskuelig. Du kan her hurtigt finde inspiration til dine næste udfordringer.

Wikiloc.com – De præsenterer sig selv således: “Vi er mere end 450.000 medlemmer, der udforsker og deler mere end 700.000 spor” Her er masser af inspiration! Også en flot, flot hjemmeside. Har du lyst til at finde flotte cykelruter – om du så er til mountainbike “off piste”, eller til racercykel på landvejene – så er dette et rigtig godt sted at opdage fantastiske nye stier og ruter.

motorvej

Forslag til udflugter i bil
Her er nogle forslag til ture med mange muligheder for at stoppe og nyde den enestående udsigt, få dig en drink eller bare nyde det autentiske Spanien.

Kør mod øst : Sedella – Salares – Archez – Canillas de Albaida – Competa. Du kan tage denne tur med bil eller cykel. Du følger hovedvejen ud for Canillas de Aceituno øst, og løber derefter i en svimlende – men godt asfalteret og sikker måde – langs nogle fantastiske udsigt. I kan planlægge at vende om og køre tilbage, når I kommer til Competa – eller I kan vælge at fortsætte ned til kysten og tage en dukkert i Middelhavet.

Kør mod vest : Alcaucin – Citar – Comares. Du kan også tage hovedvejen ud af Canillas de Aceituno og besøge de landsbyer, der ligger mod vest. Det er blandt andet nogle af de byer, hvis lys skinner så smukt om natten, når du sidder på tagterrassen i vores hus i Canillas de Aceituno og kigger mod bjergene!

Kør langs kysten : Nede ved kysten i Torre del Mar, kan du dreje til højre eller venstre. Dine oplevelser vil være som thailænder siger “samme, samme, but different.” Alle kystbyer ser mere eller mindre fra hinanden. Her cruiser Harley Davidson motorcykler op og ned af kysten og der er en overflod af restauranter og caféer som kæmper for din opmærksomhed. Det flottetste er selve vejen, den faktiske kørsel. Ofte kører du direkte til Middelhavet. Det er en meget smuk tur.

Ruta de Mudéjar
Maurere er en betegnelse for de muslimske indbyggere på Den iberiske halvø og i Maghreb (Marokko etc.) i middelalderen. Det område i Spanien, der blev kontrolleret af muslimerne, hed al-Andalus. I 1212 blev maurerne drevet ud af Spanien og det eneste tilbageværende mauriske rige var Kongedømmet Granada, som overlevede til den sidste hersker, Boabdil, kapitulerede i 1492. Mudéjarstil er karakteriseret ved bl.a. hesteskoformede buer, udskåret stuk og kalligrafi. Den 75 kilometer lange Mudejar-rute, løber gennem landsbyerne Canillas de Aceituno, Sedella, Salares, Archez, Corumbela og Arenas. I alle disse landsbyer er bevaret tydelige beviser for maurisk arkitektur.

canillas de aceituno

La Ruta del Sol y del Vino
Vinruten – La Ruta del Sol y del Vino er en af de fem ruter, som turistrådet i Malaga har oprettet for at fremme turismen. På de skønne bjergsider langs Solkysten er der dyrket vin  siden romernes tid. Processen foregår stadig med stor del håndkraft. Ofte har hver by et kooperativ med maskiner til at presse druerne og herfra slæbes saften hjem i spande og tønder. Vinen der fremstilles er en sød, kraftig vin, som selv i små mængder kan slå en hest halvt omkuld. Meget af produktionen foregår privat og det er ganske almindeligt at se gamle sodavandsflasker brugt som emballage. Denne hjemmebrygget vin, oftest kaldet Vino de Campo (Vin fra landet) sælges tit fra barer, butikker og supermarkeder i bjergegnene. La Ruta del Sol y del Vino løber gennem landsbyerne: Algarrobo, Sayalonga, Cómpeta, Canillas de Albaida, Torrox, Nerja, Frigiliana

rute vin sol

 

 

Ruta del aceite y los montes
Olienolie og bjergruten går igennem byerne Periana, Alfarnatejo, Alfarnate, Colmenar og Riogordo, så ud over  storslået natur er der masser af oprindelig andalusisk landsbycharme at opleve. Baggrunden for ruten er at understrege betydningen af olivenproduktion. En stor del af områdets velstand bygger på oliventræet. Man bliver derfor fx ledt forbi et par olivenmøller (Periana), et olivenmuseum (Mondrón) Og ser massevis af olivenlunde undervejs. Der er dog også andre oplevelser på denne tur. Man kommer fx forbi svovlbade Los Baños de Vilo. I Alfarnatejo og Mondrón kommer man forbi imponerende lodrette klippevægge kaldet “tajos”. Oliven- og bjergruten slutter i Riogordo, som er kendt for sine flot iscenesatte passionsspil, der opføres hvert år i Påsken.

rosin rutenRuta de la pasa
Rosinruten er på 62 km og starter i Moclinejo og passerer derefter byerne Almáchar, El Borge, Cútar, Comares og Totalán. Her bliver der dyrket rosiner i stor stil af den eftertragtede druesort Moscatel, og de bløde bjergsider er helt dækkede af de lave vinstokke. Vindruerne høstes i august, hvorefter de soltørres på rosintørrepladser “paseras”. Hovedsagelig benyttes druerne til rosiner, men mindre vinproduktion finder også sted. Vinen sælges under navnet Moscatel de Málaga, meget sød, kraftig og med højt alkoholindhold. Rundturen giver også mulighed for et par vandreture, som kan anbefales.

Ruta del sol y del aguacate
Avocado ruten er på 75 km igennem byerne; Rincón de la Victoria, Macharaviaya, Vélez-Málaga, Benamocarra, Iznate, Benamargosa. At der kan dyrkes avocadoer i Spanien skyldes det usædvanlige subtropiske mikroklima, der er skabt af Tejeda, Almijara og Alhama Natural Park. Avocado frugten er af ​​mexicansk oprindelse og  ankom til Spanien et halvt århundrede siden. Spanien står for ca. 10% af verdensproduktionen, hovedparten kommer fra Mexico, Chile, Peru og Israel. Produktion af avocadoer er vandkrævende, hvilket har ført til vandmangel i fx. Chile, hvor ineffektive dyrkningsmetoder gør at en enkelt avocado kræver op til 320 liter vand, mod normalt ca 70 liter vand. På avocadoruten vil I se massevis af plantager med avocados, samt andre afgrøder fra La Axarquia såsom mangoer og papaya. Det er dog en mangfoldig rute, der også byder på strandliv i Rincon de la Victoria og Torre del Mar.

 

Landsbyer mod øst

Sedella
Højde: 700 m Befolkning: ca. 600. Den første by du kommer igennem er Sedella. Det er en lille by, og derfor er rækkevidden af ​​butikker i Sedella begrænset. Der er dog et apotek, en frisør, to købmandsforretninger, to restauranter og tre barer. Det er en autentisk spansk by, hvor mænd med lastede muldyr stadig går gennem gaderne, og hvor gedehyrderne passerer med deres store gederflokke. Her står tiden næsten stille. Kvinderne mødes til en chat på det ugentlige marked, og mændene spiller kort i baren om eftermiddagen. Her er dyrene endnu velsignet en gang om året af præsten, og her kommer fiske-bilen og brød-bilen stadig igennem gaderne regelmæssigt. Sedella er ikke så charmerende som Canillas de Aceituno, men tag en kop kaffe og nyd denne lille søvnige by. Hvis dine hensigter er at vandre er Sedella et meget fint sted at starte. Fra byen er der flere smukke vandrestier op til landskabet. Alle er tydeligt mærket med skilte.

Sedella ligger på Mudéjar ruten.

sedella


Salares

Højde: 540 m Befolkning: ca. 400. Salares ligger på kanten af ​​Tejeda National Park på den naturskønne Mudejar Architecture Route. Salares er af romersk oprindelse, og har stadig en bro bygget af romerne. Senere – som med andre landsbyer i området – kom en periode med maurisk besættelse  og meget af den traditionelle mauriske arkitektur kan stadig ses i de hyggelige, snoede gader.

Salares ligger på Mudéjar ruten.

salares


Archez

Højde: 435 m Befolkning: Ca. 350. Archez ligger ved foden af ​​Sierra Almijara på den naturskønne Mudejar-rute. Byen har en labyrint af gader, der består af hyggelige hvidkalkede huse. Kirken i Nuestra Señora de la Encarnacion, er fra det 16. århundrede bygget på toppen af ​​en tidligere moské og en minaret fra det 13. århundrede, bevaret i perfekt stand. Legenden har det, at et firben faldt i smeden, hvor klokken til kirken blev lavet. Hvis du er singel og i ægteskabelig alder, kan du gå op i tårnet, og sidder her et firben, vil du finde kærlighed inden for et år!

Archez ligger på Mudéjar ruten.

archez


Corumbela
Højde: 650 m Befolkning: Ca. 300. Corumbela er en lille landsby, der administreres fra Sayalonga rådhus på den anden side af floden Sayalonga. Byens kirke; San Pedro, har et tårn fra det 14. århundrede i mudéjar stil. Oprindelig var dette moskeens minaret. Las 3 Fuentes, er en kilde lige udenfor landsbyen, hvor der kan hentes naturligt kildevand. Lokale specialiteter i Corumbela er el potaje de hinojos (gryderet), morcillas (pølser) og pan cateto (landbrød). La Era var den del af landsbyen hvor hvede plejede at blive tærsket.

Corumbela ligger på Mudéjar ruten.

Corumbela


Arenas
Højde: 416 m Befolkning: Ca. 1400. Arenas ligger ved foden af bjergene Guanos (533 m.) og Bentomiz (709 m.). Det er en typisk andalusisk landsby med smalle snoede gader, med hvide huse bygget over forskellige niveauer og dekoreret med farverige blomsterpotter. Som mange af de andre landsbyer i Axarquia-regionen ses arabiske oprindelse også i nutiden. Hvis I alligvel er på tur med interesse for Mudéjar ruten så ligger landsbyen Daimalos mellem Arenas og Corumbela og her kunne gøres et kort pitstop ved den arabiske fontænebrønd. Myten siger, at hver mand og kvinde, som sammen drikker vand fra den gifter sig!

Arenas ligger på Mudéjar ruten.

arenas

 

competa

Competa 
Højde: 638 m Befolkning: omkring 4000.  Competa er af romersk oprindelse. Dens navn kommer fra latin Compita-Orum (= “Junction”) og det var centrum for ceremonierne og ofrene, men også et sted hvor du kunne købe og sælge varer. Competa er stadig præget af produktion af vin, oliven og figner. Competa er blevet hjemsted for en stor koloni af udenlandske beboere (mere end 1/3 af byens befolkning), hovedsagelig britisk, men også tyskere, hollandsk og danskere. Competa har et fremragende turistkontor, hvor du kan få massevis af info samt gratis kort over byen og regionen.

Competa ligger på La Ruta del Sol y del Vino.

landsby-competa

 

Canillas de Albaida
Højde: 575 m Befolkning: ca. 910.  Canillas de Albaida er omgivet af høje bjerge og et landskab af fyrretræer og egetræer. Her bor ørne, bjerggeder og vildsvin. Canillas Albaidas islamiske fortid afspejles i udformningen af ​​gader og pladser og i brugen af ​​terrasser til dyrkning. Parish Church of Nuestra Señora de la Expectación, (Vor Frue af Forventning), stående på det centrale torv, blev bygget i det 16. århundrede. Der er også to helligdomme (kapel herimitage, Ermita), fra henholdsvis det 16. århundrede. Santa Ana (St. Anna) og San Antón (St. Anthony). Canillas de Albaida holder en årlig festival til ære for San Antón den 17. januar.

Ligesom de andre landsbyer på denne rute er Canillas de Albaida beliggende ved foden af ​​Parque Natural Sierra de Tejeda og Almijara med sit spektakulære landskab . Parque Natural tilbyder en bred vifte af ture til alle niveauer. Du kan gå gennem olivenlunde og mandelplantager, bjerge fulde af rosmarin og sød lugt, alle med en fantastisk udsigt. For de mere erfarne og energiske er der  bjergtoppene El Lucero og La Maroma. Vandrestier omkring Canillas de Albaida er baseret på de gamle muldyrstier, der har eksisteret i århundreder.

Canillas de Albaida ligger på La Ruta del Sol y del Vino.

 

Algarrobo
Højde: 86 m Befolkning: ca. 5800. Algarrobo består af flere dele. Der er Algarrobo Costa, som ligger ved selve Middelhavet og så er der det mere fredelige og ugenerte Algarrobo Pueblo, der ligger et par kilometer inde i landet. derfra. I Algarrobo Pueblo er rester af arabisk maurisk arkitektur og små snørklede gader.

Algarrobo ligger på La Ruta del Sol y del Vino.

Sayalonga
Højde over havets overflade: 359 m. Befolkningstal: 1.628. Sayalonga er også en landsby med rester af maurisk arkitektur, smalle gader og hvide huse. Et af de mest bemærkelsesværdige steder i Sayalonga er den cirkulære formede kirkegård; La Axarquia. Dens design er faktisk ottekantet, hvilket sammen med den kuplede struktur af nicherne giver det et meget usædvanligt udseende. Også et besøg værd er det mauriske museum, samt passagen Alcuza, den smalleste gade i regionen La Axarquia.

Sayalonga ligger på La Ruta del Sol y del Vino.

landsby-sayalonga

Torrox
Befolkningstal: 15.098. Torrox er ligesom mange andre byer langs Costa Del Sol opdelt i to dele: Torrox Costa, på kysten og Torrox Pueblo cirka 4 km inde i landet. Torrox Costa er på samme måde som de øvrige kystbyer – et populært feriemål for turister og derfor finder man her et stort udvalg af spisesteder og barer, samt underholdning og aktiviteter. Torrox Pueblo er en charmerende andalusisk landsby med smalle gader og hvidkalkede huse. Dette dog kun i centrum. Omkring byen er sommerhuse og moderne boligblokke rettet mod turistudlejning.

Torrox ligger på La Ruta del Sol y del Vino.

Nerja
Befolkningstal: 21.204. Nerja er omgivet af bjerge og smukke strande. Der har boet folk i Nerja siden stenalderen, men byen har sit navn og oprindelse fra araberne, som kaldte byen Narixa. Nerja er på samme måde som de øvrige kystbyer – et populært feriemål for turister og derfor finder man her et stort udvalg af spisesteder og barer, samt underholdning og aktiviteter. En stor attraktion i Nerja er drypstenshulerne; Las Cuevas de Nerja.

Nerja ligger på La Ruta del Sol y del Vino.

landsby-nerja

 

Frigiliana
Højde over havets overflade: 320 m. Befolkningstal: 3.039 (2016). Frigiliana er med rette lidt af en turistattraktion, fordi den har bevaret så meget af sin oprindelige arabiske karakter. Frigiliana er så absolut et besøg værd. Det er en smuk pittoresk by, men postkortet er blevet lidt flosset i kanterne, da den gamle bydel efterhånden er helt overtaget af udlændinge og turistbusser strømmer til byen i en lind strøm.

Spanierne flytter væk hvilket giver mindre autentisk liv, men massevis af turister giver også et stort udvalg af spisesteder og barer, samt underholdning og aktiviteter. Der er meget at se på i Frigiliana og via byens hjemmeside kan du orientere dig om alle herlighederne, foretage en virtuel rundtur, se skønne billeder og på alle måder få skærpet appetitten til et besøg.

Frigiliana ligger på La Ruta del Sol y del Vino.

 

Landsbyer mod vest

Alcaucin
Højde: 508 m Befolkning: ca. 2.300. Byen er lille, men super hyggeligt og absolut et besøg værd. Landsbygningen er typisk maurisk, Alcaucin navn stammer fra den arabiske Al-Cautín (buer). En 18. århundrede sognekirke, Nuestra Señora del Rosario, står på torvet. Ved indgangen til Alcaucin har de en smuk springvand med kildevand – det er næsten lige så smukt som vi har i Canillas! Et interessant træk ved den nærliggende natur er et enormt U-formet hul i bjergene, kendt som El Boquete Zafarraya. Vejen som løber gennem dette bjergpas forbinder provinserne Malaga og Granada.

I udkanten af ​​Alcaucin er et fantastisk rekreativt område kaldet El Cortijo del Alcazar. Dette er et populært picnic sted. Området er egnet til børn. Der er faciliteter i form af en lille legeplads, gratis grill, mv. Herfra er mange vandreture, der fører ud i det omkringliggende landskab, eller for dem der føler sig mere energiske, så er der mulighed for at starte en vandretur op til toppen af ​​bjerget, La Maroma herfra. Det er nemt at finde El Cortijo del Alcazar. Bare kig efter tegn, når du nærmer dig byen Alcaucin. 

Benamargosa
Kør ned til hovedvejen og ud af MA-3113, som følger Rio Benamargosa. Først kommer du til byen Triana. Den er hurtig overstået og du fortsætter mod byen Benamargosa. Her er fint, men ikke nok til at retfærdiggøre en udflugt kun med dette som eneste mål. Byen er dog et pitstop værd hvis du alligvel er på disse kanter.

Comares
Højde: 739 m Befolkning : omkring 1.450.  En smuk lille by, bygget oven på en stejl klippe, hvor den ligger som en ørnekrans. Byens centrum har typisk arabisk gadeudlevering med stejle, smalle gader. Det er en by med en begivenhedsrig historie, som har mange interessante vidnesbyrd fra den arabiske periode. Plateau i Mazmúllar, der er udpeget National Artistic Monument. På byens højeste punkt – “El Balcon de la Axarquía” – findes resterne af den arabiske fæstning, som er bygget oven på en tidligere romerske fæstning. Denne fæstning var med befæstninger i Vélez-Málaga, Zalía og Bentomiz de vigtigste forsvar for araberne i la Axarquía. Der er bevaret to tårne ​​fra slottets ydervæg. På en af ​​disse har du opført byens lille kirkegård. Byens kirke (Nuestra Señora de la Encarnación) er i Mudejar-stilen, fra det XVI århundrede. Ifølge en legende i Comares var en sømand i nød i Middelhavet ud for Torre del Mar. Han gav løftet om at bygge et kapel på den første kirke, han så efter sin redning. På trods af den store afstand fra Middelhavet og til Comares – var denne by det punkt han først blev opmærksom på og for at opfylde sit løfte byggede han kapellet Rosario.

Malaga

Kystbyer og vest for Malaga

Kystbyer
Når du kommer ned til Torre del Mar, vil du opdage, at byen er befolket af spanierne. Der bliver stadig talt spansk i butikker og restauranter, og der er intet som på den vestlige side af Malaga, hvor alle butikker og restauranter taler flere internationale sprog og skandinaviske sprog som dansk og svensk. Selv om Torre del Mar er en kystby, er det alligevel charmerende og umiskendelig spansk. På torsdage, er der et stort marked i byens centrum. 

Nede ved kysten i Torre del Mar kan du dreje til højre eller venstre. Dine oplevelser vil være “same, same, but different”. Alle kystbyer ligner hinanden. Her cruser Harley Davidson motorcykler op og ned, og der er en overflod af restauranter og caféer vie for din opmærksomhed. Den bedste er selve vejen, den faktiske kørsel. Ofte kører du direkte langs Middelhavet. Det er en meget smuk tur. Derudover er der også nogle smukke vandrestier langs kysten, i den smalle stribe mellem Middelhavet og kystvejen.

Området vest for Malaga
Hvis du bevæger dig vest for Malaga, passerer du gennem byer som Torremolinos, Fuengirola og Marbella. Her taler de dansk og engelsk og mange andre sprog i butikker og restauranter. Området er ret påvirket af mange turister og Costa del Sol, som vi traditionelt tænker på kystnære trækfløj. Der er meget pænere i området øst for Malaga. Her er stadig den autentiske Spanien, priserne er meget lavere og endda berømte kystbyer som Torrex, Nerja, Viñuela, Torre del Mar og Almuñecar – har stadig en umiskendelig spansk charme.

Området ØST for Malaga er altså mere autetisk end hvad man finder VEST for Malaga. Begge dele har sin charme. Vest for Malaga er mange turister. Dette gør at der er massevis af faciliteter for turisterne. Man skal ikke gå langt før man finder souvenirshop, pizzaria, udlejning af cykler, butikker rettet mod turister hvor de taler engelsk og sågar også dansk engang imellem. Det kan have sin fordel at alting er tilrettelagt for turisterne.

Sevilla

1 dags ture

Sevilla
der ligger omkring 220 km fra Canillas de Aceituno, kan nås på omkring tre timer, og er bestemt køreturen værd. I kan godt nå at opleve byen på en enkelt dag, men overvej også at booke et værelse for en enkelt nat, og nyd denne smukke, smukke by. I Sevilla er der mange museer, parker og en by, hvor flere af bygningerne er opført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. En af de mest berømte seværdigheder er den gotiske katedral, en af verdens største.

Cordoba
Cordoba har så berømte mauriske bygningsværker, at byens historiske centrum er på UNESCO’s verdensarvsliste. Cordoba er så afgjort værd at besøge. Tillige er turen fra Canillas de Aceituno til Cordoba meget smuk. Så tag jer tid til også at kunne nyde selve køreturen.

Alhambra
Du har ikke været i Andalusien hvis du ikke har set Alhambra! Husk at bestille billet i forvejen! Vi har en hel side om Alhambra så læs denne hvis I gerne vil besøge dette smukke sted.

Malaga 
Her er det livligt på mange fortove restauranter, og der er næsten altid en eller flere større arrangementer i form af koncert, tyrefægtning, festival osv. Højdepunkter: Picasso Musum, Parque La Concepción, Botanisk Have, Plaza de Toros (tyrefægtning), Santa María de la Encarnación (Katedralen, La Manquita).

poster-feria-malaga-2018

 

Ruta de los Pueblos Blancos
Regionen Cadiz, som ligger vest for Malaga regionen, markedsfører sig med rette på deres storslåede natur. De tilbyder massevis af  forslag til hvorledes man kan besøge området via vandreture, cykelture og biltur. Ønsker man at se regionen via bil tilbydes  bla. Ruta de los Pueblos Blancos, der som navnet antyder er køreturer, der bringer jer forbi spanske hvide bjerglandsbyer i det vestlige af Malaga regionen og Cadiz regionen.

Hvis I kommer fra bjerglandsbyen Canillas de Aceituno vil I være svære at imponere da her er tale om en autentisk spansk hvid bjerglandsby og de byer I finder på Ruta de los Pueblos Blancos er langt fra allesammen det man forbinder man postkortet af en spansk hvid bjerglandsby. Hele området har dog storslået natur så ønsker I en længere køretur – tag et par overnatninger undervejs – så er dette absolut en flot oplevelse.

Top 10 bjerglandsbyer på Ruta de los Pueblos Blancos: Arcos de la Frontera – Ronda – Grazalema – Vejer de la Frontera – Medina Sidonia – Zahara de la Sierra – Villaluenga del Rosario – Salobreña – Benaocaz – Setenil de las Bodegas.

poster-feria-de-Malaga-2015

 

Bedste strande på Costa del Sol

Torre del Mar

Den tætteste strand er også en af vores absolut ynglingstrande. Den er nem at finde. Kør ned til Torre del Mar og ud på Strandvejen N-340a – altså den vej som går yderst ved havet. Drej til højre (mod vest) og fortsæt forbi campingpladsen. Så ses en enorm parkeringsplads. Find en parkeringsplads og gå ned til den skønneste strand. Den skønneste strand findes langs hele Torre del Mar, ja langs hele Solkysten. Denne del er blot mindre overendt og så findes der et par rigtig gode strandbarer – fx den altid populære Bahia de Tanit Beach Club. Den helt vestlige del af stranden ved Torre del Mar er nudiststrand.

Familiestrande

En sjov ting ved spanierne og strandlivet er at de virkelig flytter ind når de tager på stranden. De medbringer stole, liggesenge, telte, borde, etc. i den helt store stil. Derfor ynder spanierne de strande hvor det er nemt at komme til med bilen således at de ikke skal slæbe alt deres grej for langt. Spanierne bliver også gerne på stranden hele dagen og et godt stykke hen på aftenen også. Her fordriver de tiden med spil, spise, snakke, og en regelmæssig dukkert i Middelhavet. Her er tale om bredde og lange strande velegnet til familier, der selv medbringer udstyr. Der er altid mulighed for at finde en strandbar med mad og drikke, men disse strande er forskellige fra de mere kommercielle turistorienterede strande hvor der er overflod af liggestole til udlejning og aktiviteter såsom windsurfing, vandscooter, mv. I finder disse strande ved at kigge efter massevis af spaniere der har opslået store telte langs vandet. Fx findes der en smuk familiestrand i Torre del Mar og i Benajarafe.

Strande ved små bugter
Søger man efter små idylliske strande langs Costa del Sol støder man ofte på anbefaling af kendte strande som fx. Playa de Maro (Maro stranden ved Nerja), eller Playa El Canuelo, der ofte udnævnes som Costa del Sol’s bedste strand. Adgangen til disse strande ved små bugter foregår oftest ved at der er en parkeringsplads oppe ved hovedvejen og herfra går i rutefart en bus ned til stranden. Omend de to nævnte strande er fantastiske er de dog ikke alene. Langs hele kyststrækningen mod øst finder I massevis af sådanne strande. Hold øje med parkeringspladser oppe ved hovedvejen, da selv stranden oftest ikke kan ses fra hovedvejen. Disse strande er pittoreske, romantiske og meget afslappende.

Strande med tilknyttet restaurant
En helt anden type strand findes i de mindre kystbyer. Her er det oftest således at en restaurant ligger mere eller mindre direkte ud til Middelhavet og okkupere stort set hele stranden foran restauranten med liggestole. Da det fortsat er ganske rimeligt at spise på sådanne restauranter – fx koster menu del dia med tre retter, typisk 9-10 €, kan dette være en god strandtur. Bare medtag håndklæde, da alt andet er til stede. Der tilbydes typisk servering nede ved liggestolene, samt mulighed for massage mv. Tip: Søg efter de mindre steder hvor også spanierne går. Så er det hele oftest lidt bedre og billigere, mere personligt. I finder massevis af sådanne steder fx. langs Torrox Costa.

beaches-Merendero_El_Ancla_del_Cirilo

Højtider og fester
Over 3.000 fiestas fejres hvert år i Andalusien, herunder karneval, smagning af årets vin, årets pølse, skuespil, pilgrimsrejser og processioner. Hver landsby, uanset hvor lille, afholder mindst en fiesta om året. Uanset baggrunden for fiestaen, er der altid masser af musik og dans, drikke og spise og generel sjov. – Læs mere om “Højtider og fester i Andalusien

poster [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”BOOKING” h4=”Via bureau eller direkte hos os” txt_align=”center” add_button=”bottom” btn_title=”LÆS MERE” btn_color=”peacoc” btn_align=”center” btn_button_block=”true” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.canillas.org%2Fbooking-og-priser%2F|title:Booking%20og%20priser||”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]