PRAKTISK INFO

Kørselsvejledning
Når du kommer ud af lufthavnen, kommer du til en rundkørsel. Du kører gennem denne rundkørsel (drej ved udgang 2) og så er der en bro lige foran dig og på din højre side bryggeriet San Miguel. Kør over broen og på motorvejen, der fører dig op ad kysten. Efter ca. 1,5 km – har du bilfirmaet Renault på din venstre side – drej til motorvej A-7, der går mod byen Granada. Hvis du ikke kan huske at vende her, er det ikke det værste … Du vil i stedet passere gennem byen Malaga, hvilket bestemt er et besøg værd. Men husk at dreje og du ledes rundt om Malaga og det er lidt hurtigere! 

Herfra er det lige lige indtil du kommer til kystbyen Velez-Malaga. Udgangen fra motorvejen er nr. 272, og tegnet siger “Velez Malaga, A-356” Fra motorvejen kommer du ned til en rundkørsel, og inden du kører den endelige strækning, kan du shoppe i det store El Ingenio indkøbscenter, med  massevis af forskellige butikker og et stort supermarked, hvor du kan købe næsten alt. De har mange lækre ting! – En sektion med frisk fisk og fersk kød, bøger, mælk, ost og mange andre godbidder. 

Når du har gjort dit indkøb, er det op med A-356. Efter ca. 5 km kan du se et skilt – Canillas de Aceituno – på din højre hånd. Vejen er meget flot og sikker. Denne del af rejsen tilbyder en imponerende udsigt over det bjergrige landskab og de stejle bakker, hvor oliven, mandel, figner og vinstokke spredes.

Når du kommer til Canillas de Aceituno, kører du lige ind i byens centrum og stopper ved rådhuset i torvet. Du går op ad trappen ved siden af ​​rådhuset og passerer vandløb, hvor det reneste kildevand løber ud af bjerget. Du fortsætter ligeud i gaden Calle Consejo, som drejer til højre efter 15 meter og efter yderligere 10 meter er der på din venstre hånd en pittoresk lille gade med massevis af smukke blomster. Det er her du skal bo! Gå cirka 10 meter op af denne lille sidegade og her ligger indgangen til jeres ferie byhus. Du kan kende det ved at der er en lille nøgleboks på venstre side af indgangsdøren.

Bil parkering
Da byhuset ligger i en gade uden trafik, kan du ikke parkere direkte på byhuset. Men der er gratis parkering i hele landsbyen. Husk dog at du ikke bør parkere i byens centrale torv i perioden 8-14 – da det er den tid, hvor den lokale politimand er i drift! Du bør heller ikke holde på den store parkeringsplads foran restaurant La Maroma fredag 7-14 da der her afholdes marked. Så husk at flytte bilen, hvis den er parkeret her. Men ellers er der gratis, fri parkering i hele landsbyen. Der er også et kæmpe parkeringshus lige ved den vestlige indgang til byen. Og har du mod på at kører i smalle gader kan du komme op bagved byen og parkere der. 

Bus og offentlig transport
Der er en regelmæssig busforbindelse drevet af Autobuses Carlos (www.autocarescarlos.es) fra Canillas til Velez og Malaga. Dette er nyttigt for at komme til og fra Velez på hverdage og også for at komme til lufthavnen. Busstoppestedet er ved restaurant La Maroma. Det er bedst at ankomme lidt før de annoncerede tider, da bussen har været kendt for at forlade et par minutter før den annoncerede afgangstid. Carlos kører også og forbinder til andre ydelser i Velez. For eksempel bruger mange landsbyfolk det til at komme til hospitalet i Velez (indebærer en hurtig overførsel, hvis bussen går til Malaga). Du kan også komme til Torre del Mar. Fortæl bare chaufføren, hvor du vil hen. Priserne er: € 1,55 til Velez og € 5,22 til Malaga. (2018)

Mandag – 7:30 og 16:00 direkte til Malaga via Velez-Malaga busstation. Tirsdag til torsdag – kl. 7:30 og 16:00 til Velez-Malaga busstation kun. Fredag ​​- 7:30 og 16:00 direkte til Malaga via Velez-Malaga busstation. Lørdag – 9:10 direkte til Malaga via Velez-Malaga busstation. Søndag (og helligdage) – Ingen service.

Returbusser fra Malaga (kun mandag og fredag) er kl. 12:30 og 18:30 – 5 minutter senere ved busstoppestedet ved havnen. Kun lørdag kl. 12:30. Returbusser (mandag til fredag) fra Velez er cirka 45 senere end ovenstående. De direkte busser til Malaga stopper ved havnen og busstationen. Begge stop er tæt på stationer på Cercanias-linjen. Dette er et tog, der går fra Alameda i Malaga til Fuengirola via lufthavnen. Stop ved Alameda ligger tæt på floden. Stop ved busstationen ligger inden for banegården – følg skiltene til lineas C1 og C2 – platform 10. Du har brug for C1-tog, der løber begge veje hvert 20. minut hele dagen. Rejsen til Malaga tager kun 1 time 20 min. På tirsdage til torsdage, hvis du vil tage til Malaga, skal du forlade bussen på Velez, men der er en ALSA bus (directo), der afgår klokken 8:00 og en anden kl 8:15 (måske 8:20). Sørg for at du kommer på directo ellers bruger du lang tid at lære Rincon de Victoria at kende. ALSA billetprisen er € 3,28. Midnatters returbusser går videre til Sedella og Salares, og det kan vise sig nyttigt, hvis man planlægger en tur tur osv. Disse forlader landsbyen kl. 13:50.

Tjek ind
Formelt er check-in tiden tidligst kl. 15 og check-ud tiden er senest kl. 10. Hvis der ikke er andre gæster før jer, kan I ankomme på hvilket som helst tidspunkt. Men hvis der har været andre gæster, skal de have forladt huset inden kl. 10, og rengøringsfolkene skal have afsluttet deres rengøring senest kl. 15. Når I rejser hjem gælder de samme regler. I skal formelt set være ude af huset senest kl. 10′

Nøgleboks 
Før jeres ankomst får I koden til nøgleboksen. Heri ligger en nøgle til hoveddøren. Når I forlader huset igen skal I lægge nøglen tilbage i nøgleboksen.

Sengetøj
Det store skab på tagterrassen. Du finder alt vores sengetøj – dyner, hovedpuder, pudebetræk, hovedpude betræk, lagner og vattæpper – i det store skab oppe på tagterrassen.

Når det er koldt
Hvis det skulle blive ganske koldt, så ligger der i skabet oppe på tagterrassen et gult stykke stof nederst i bunken. Dette kan bruges til at hænge over stangen nede i køkkenet ved trappen, således at varmen forbliver i køkkenet / stueetagen. Dette gør det nemmere, hurtigere at opvarme stueetagen hvis der er koldt. Der er i øvrigt massevis af tæpper og vattæpper så selv hvis det bliver koldt skulle alt være fint. Stangen kan løftes af hvis den skubbes lidt opad og det skulle således være nemt at hænge stoffet op hvis I får lyst hertil.

Zibro olieovn
Huset har også en Zibroovn som kan benyttes som supplement til varmepumperne, aircondition. Den eneste olie, der må benyttes er Zibro-olie. Dårlig olie kan beskadige ovnen, og du risikerer et gebyr for rengøring og fastsættelse af ovnen. Det er en god ide at købe olien på forhånd i et af de store byggemarkeder i Malaga – Bauhaus, Leroy Merlin mv.  

Husregler
Naturligvis må I gerne spille musik, grine og være selvskabelige. Bare I lader være med at sende tonerne af jeres ynglingsmusik og højrystet tale fra tagterrassen ud over hele Canillas de Aceituno!  Og husk at holde lav profil efter kl. 22. Vigtigt!  Husk også at spanierne holder siesta. De kan derfor godt finde på at larme med fx byggeri fra kl. 7 om morgenen, mens siesta perioden fra 13-16, er tidspunktet, hvor de tager sig en middagslur, eller hygger med familien.

Kæledyr 
Naturligvis må I gerne tage hund eller kat med på ferie. i skal dog kunne styre jeres hund, den må ikke være aggressiv overfor andre dyr eller mennesker og skal holdes i snor når I lufter den inde i byen. Der er dog massevis af frit område bagved i naturparken hvor hunde kan løbe frit. Der opkræves ekstra rengøringsgebyr for medtagelse af kæledyr.

Gasflasker
Mangler I gas? Der står en ekstra gasflaske i kosteskabet under trappen. Eller gå ned til en af de to isenkræmmere – skråt over restauranten med de to store krukker foran – eller skråt overfor restaurant La Maroma. Udskifte gasflaske. Skift til ny gasflaske foregår ved at 1) luk for gassen ved vippeafbryder. 2) Pak den nye gasflaske ud. 3) Loft op i ringen 4) Pres ned på hele lukketingen og pres derefter ned på ringen så det siger klik.  

Lukke vinduer og skodder
Da vinduer og skodder er lavet af træ kan de undertide have vredet sig. Tricket til at lukke dem er at få stangen på plads hvilket du gør ved først at lukke døren / vinduet og derefter presse lidt ind på stangen med den ene hånd og med den anden hånd presse stangen opad.  

 

 

 

 

Affald
I begge ender af byer står flere forskellige store affaldsspande til fri afbenyttelse.