John Corell Nilsson er en Snydepels!

Copyright og anstændighed

Der findes desværre stadig nogle mennesker, der ganske ublufærdigt stjæler, og som udnytter, at lovløshed på internettet er svært og bekosteligt at komme til livs. John Corell Nilsson er et eksempel på sådan et menneske. Jeg vil derfor bruge ham her til at illustrere, hvad man altså ikke må ifølge almene regler og loven om copyright.

Jeg har gennem mere end 20 år arbejdet med hjemmesider, og har i den forbindelse stødt på forskellige problematikker vedrørende copyright. Jeg får ofte henvendelser fra skoleklasser, privatpersoner etc, som spørger, om de må benytte fotos eller tekster m.m. fra de hjemmesider, jeg står bag. Som regel får folk et ja, især hvis der er fornuftige grunde til, at de ønsker at kopiere mit materiale. Som regel er dette fuldstændig ok. Men bestemt ikke i John Corell Nilsson´s tilfælde.

Den almene måde, hvorpå man plejer at udvise respekt og hensyn på internettet, er: dels ved at spørge om lov til at kopiere – og dels ved ikke at kopiere og benytte materiale til websider, som er i direkte konkurrence med den hjemmeside, hvorfra man har kopieret materialet.
Dette burde være indlysende for enhver, men åbenbart ikke for John Corell Nilsson.

Jeg opdagede John Corell Nilsson´s tyveri, da jeg skulle opdatere min hjemmeside canillas.org. Den har 10 år på bagen, og var ikke blevet opdateret i en lang periode. Opdateringen gik desværre helt galt. I undersøgelsen af, hvilke stumper der kunne reddes, opdagede jeg til min store forbavselse, at John Corell Nilsson på sin hjemmeside, Casa Nilsson, havde stjålet store dele af mit materiale. Ikke bare en sætning hist og pist, men hele passager, komplet med mine egne slå- og kommafejl.

Jeg skrev til John Corell Nilsson, og han indrømmede helt åbent, at det havde han gjort. Og nu, efter det var blevet afsløret, ville han fjerne det. Dette, synes jeg dog, var lidt for tyndt. John Corell Nilsson havde jo ikke alene stjålet store dele af mit materiale, han havde sågar også benyttet det til sin hjemmeside, Casa Nilsson, som er i direkte konkurrence med udlejning af vores egne ferieboliger. Jeg bad derfor om en symbolsk erstatning på 1600 kr + moms, hvortil John Corell Nilsson svarede, at han havde fjernet materialet og anså sagen for afsluttet!

Noget af det, som jeg er allermest paf over, er:

John Corell Nilsson agerer som en erfaren webdesigner
Ser man på hjemmesiden Casa Nilsson, som John Corell Nilsson har opbygget, er det tydligt, at dens opbygning kræver både programmeringsevner og evner til at kunne kombinere koder og plug-ins til en helhed. Så, da han i en mail fortalte, at han var nybegynder og novice i at opbygge hjemmesider, kunne jeg med et hurtigt blik på hjemmesiden Casa Nilsson konstatere, at dette er en lodret løgn.

John Corell Nilsson brugte undskyldningen, “det var en fejl”
John Corell Nilsson tror åbenbart, at han kan slippe for videre tiltale ved at påstå, at et tydeligt bevidst og planlagt lovbrud, “er en fejl”. Jeg tilbød, at John Corell Nilsson kunne kontakte mig pr telefon, hvis han havde lyst til at diskutere sagen, men nej. Jeg blev aldrig kontaktet. Overhovedet ingen tegn på anger eller skam.

John Corell Nilsson har bevidst stjålet for at skaffe sig kunder.
Min hjemmeside Canillas.org er meget besøgt. Den indeholder mange informationer om området, og folk benytter sig flittigt af hjemmesiden´s oplysninger om sightseeing, de bedste strande, fester og højtider i området etc. Dette har medført, at jeg har fået høje placeringer i Google søgninger. Da jeg forsøgte at samle stumperne fra den gamle hjemmeside, opdagede jeg, at Google søgninger var begyndt at vise John Corell Nilsson’s hjemmeside; Casa Nilsson, i tæt forbindelse med min. Hvilket ville have været helt okay, hvis ikke det var fordi, John Corell Nilsson har stjålet mit materiale!

John Corell Nilsson har ageret som virksomhed, ikke som privatperson.
Man bør her bemærke, at det hus, som John Corell Nilsson forsøger at udleje på sin hjemmeside Casa Nilsson, er i direkte konkurrence med vores. Huset Casa Nilsson er beliggende forbavsende tæt på vores feriehus. Det er altså ikke sådan, at det ene feriehus ligger i Sydspanien og det andet på Kreta. De ligger ret tæt på hinanden. Ligeledes er de meget identiske. Det er begge byhuse og nogenlunde på samme størrelse. Deres prisniveau er også ret identisk. Kort sagt forsøger John Corell Nilsson at udleje sin egen feriebolig Casa Nilsson, ved at benytte vores materiale, som han har stjålet. Dette er ufattelig frækt!

Som nævnt gav jeg John Corell Nilsson muligheden for, såvel at tale med mig, som for at afslutte sagen via en symbolsk betaling på 1600 kr + moms, men John Corell Nilsson valgte at stoppe med at besvare mine henvendelser. Jeg kunne nemt udregne, at omkostningerne ved at sagsøge John Corell Nilsson hurtigt ville overstige det beløb, som sådan en sag ville indbringe i erstatning.

Her står jeg så!

John Corell Nilsson har helt åbenlyst og beviseligt stjålet materiale fra mig – samtidig med, at han lyver om sin uskyld og intention. Det lader til, at John Corell Nilsson ikke angrer andet end det faktum, at han er blevet afsløret. Så derfor har jeg besluttet at fortælle historien om snydepelsen John Corell Nilsson her.

“Det er ikke injurierende at kalde nogen
for idiot, kværulant eller tåbe, selv om
personen måske kan finde det krænkende.”

Persondataloven

Og bare for at opsummere vores copyright regler:

Jo, du må gerne bruge mit materiale! Dette såvel fra hjemmesiden Canilas.org som fra de mange andre hjemmesider, jeg står bag. På betingelse af, at du spørger om lov først. Og selvfølgelig på betingelse af, at dit formål ikke er, at benytte materialet til websider, som er i direkte konkurrence med mine hjemmesider. Således ville du med glæde feks. få lov til at bruge mine fotos fra tyrefægterarenaen i Malaga – hvis du eksempelvis interesserede dig vildt for tyrefægtning og har en hjemmeside herom! Spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt. Det er ikke vejen frem at opføre sig som tyven John Corell Nilsson!

Ønsker du sagen yderligere belyst og dokumenteret, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Herbert C. Brandt