Fester og højtider Andalusien

Over 3.000 fiestas fejres hvert år i Andalusien, herunder karneval, smagning af årets vin, årets pølse, skuespil, pilgrimsrejser og processioner. Hver landsby, uanset hvor lille, afholder mindst en fiesta om året. Uanset baggrunden for fiestaen, er der altid masser af musik og dans, drikke og spise og generel sjov. Vores kaldender er beregnet til vores gæster. Således er hovedsagelig medtaget fiestas, feria og andre arrangementer i området omkring Canillas de Aceituno  – samt andre større anbefalelsesværdige begivenheder, fester, i kørselsafstand.

 

FERIA – En feria er en årlig lokal festival. Engelsk: Fair. De årlige lokale byfester kaldes således fx Feria de Malaga, Feria de Sevilla, etc.

FESTIVALS – Benyttes om sammenkomster hvor man hylder noget bestemt, fx landbrugsvarer, mad og vin.

FIESTA – Fiesta er det spanske ord for fest. Engelsk: Party.

DEGUSTATIONS – Degustation er det spanske ord for smagsprøve. Man kan komme og smage høsten af lokale landbrugsvarer eller de produkter som produceres, fx. sherry, blodpølse etc.

ROMERIA – En kort religiøs pilgrimsfærd. Udtrykket kommer fra romero / romeiro, hvilket betyder en person, der rejser til Rom. Rejsen kan gøres til fods, på hesteryg, i bil, ja hvilket som helst transportmiddel. Ofte ses hestevogne dekoreret med blomster osv. Udgangspunktet er ofte en central plads og destination er et helligdom eller et helligt sted. Men kan dog også være et stort telt opstillet i byens udkant, hvorfra der serveres mad og afholdes koncerter, vises flamingodans, mv. Kvinderne er i storslåede flamingo kjoler. Om aftenen fest. Stort set alle byer og landsbyer i Andalusien har deres egen romería.

MOROS Y CRISTIANOS FIESTA – Fællestræk for disse fester er at man skildre berømte slag mellem maurerne og de kristne. Endvidere ses ofte spektakulære parader med soldater klædt i datidens kampuniformer. Nogle af de største og mest berømte Moros y Cristianos Festivals afholdes i Alcoy (forår, februar), Villajoyosa (sommer, juni), Villena (september). Men rigtig mange større såvel som mindre byer afholder Moros y Cristianos fiesta.